بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
صينية قرنبيط بالبشاميل
4 مشترك
دنيا أوريفليم :: نادى المرأة :: المطبخ :: اكلات رئيسية
صفحة 1 من اصل 1
صينية قرنبيط بالبشاميل
النهارده أنا جايبة لكم وصفة جميلة أوي يا رب تعجبكم..
تعالوا نشوف مع بعض طريقة القرنبيط باللحمة المفرومة والبشاميل..
المقادير
ثمرة قرنبيط كاملة
نص كيلو لحمة مفرومة
ملح وبهارات وفلفل أسود
2 بصلة متوسّطة الحجم
زيت أو سمن حسب الطلب
بيضة
مقادير البشاميل
نصف كوب زيت صغيّر
5 ملاعق دقيق كبيرة
نصف كيلو لبن
الطريقة
1- نقطّع القرنبيط ونفككه من بعضه، ونغسله وبعد كده نسلقه.
2- نحضر عصاج اللحمة المفرومة عن طريق إننا نفرم البصلتين ونشوّحهم في زيت أو سمن لغاية ما لونها يبقى ذهبي، ونضع اللحمة المفرومة والتوابل وكوب ماء صغير ونسيبها لغاية ما اللحمة تشرب ميتها وتتعصج.
3- نبتدي بقى نعمل البشاميل:
- نضع الزيت وعليه الدقيق، ونقلّبهم شوية.
- بعد كده نحط اللبن مع التقليب المستمر علشان الدقيق ما يكلكعش منك في اللبن، وتستمري في التقليب لغاية ما تحسي إنها تقلت معاكِ، ولو حبيتي تخفيفها لو تقلت منك أوي ممكن تحطي شوية شوربة.
4- نجيب صينية متوسّطة الحجم ونضع فيها شوية زيت، ونضع نصف القرنبيط بعد ما نقطعه قطع صغيرة، وبعدين نحط عليهم شوية بشاميل ونقلبهم كويس ونفردهم تاني في الصينية.
5- نضع عصاج اللحمة فوقيهم، وبعدين نرص باقي قطع القرنبيط.
6- نغطي سطح الصينية بباقي البشاميل كله.
7- نضرب البيضة كويس، ونحط عليها فلفل أسود، وبعدين نحطها على الوش علشان يحمر.
8- توضع الصينية في فرن متوسط الحرارة، ونتابعها لغاية ما نتأكد من إن الوش أحمر.وممكن اضافة نوع من الجبن مثل المودزريلا فى البشاميل للى يحب.
وبالهنا والشفا عليكم.. وأتمنى إنها تعجبكم، أنا عارفة إني طوّلت عليكم والوصفة كبيرة.. بس بجد جامدة وجميلة أوي أتمنى إنكم تجرّبوها،[center]
تعالوا نشوف مع بعض طريقة القرنبيط باللحمة المفرومة والبشاميل..
المقادير
ثمرة قرنبيط كاملة
نص كيلو لحمة مفرومة
ملح وبهارات وفلفل أسود
2 بصلة متوسّطة الحجم
زيت أو سمن حسب الطلب
بيضة
مقادير البشاميل
نصف كوب زيت صغيّر
5 ملاعق دقيق كبيرة
نصف كيلو لبن
الطريقة
1- نقطّع القرنبيط ونفككه من بعضه، ونغسله وبعد كده نسلقه.
2- نحضر عصاج اللحمة المفرومة عن طريق إننا نفرم البصلتين ونشوّحهم في زيت أو سمن لغاية ما لونها يبقى ذهبي، ونضع اللحمة المفرومة والتوابل وكوب ماء صغير ونسيبها لغاية ما اللحمة تشرب ميتها وتتعصج.
3- نبتدي بقى نعمل البشاميل:
- نضع الزيت وعليه الدقيق، ونقلّبهم شوية.
- بعد كده نحط اللبن مع التقليب المستمر علشان الدقيق ما يكلكعش منك في اللبن، وتستمري في التقليب لغاية ما تحسي إنها تقلت معاكِ، ولو حبيتي تخفيفها لو تقلت منك أوي ممكن تحطي شوية شوربة.
4- نجيب صينية متوسّطة الحجم ونضع فيها شوية زيت، ونضع نصف القرنبيط بعد ما نقطعه قطع صغيرة، وبعدين نحط عليهم شوية بشاميل ونقلبهم كويس ونفردهم تاني في الصينية.
5- نضع عصاج اللحمة فوقيهم، وبعدين نرص باقي قطع القرنبيط.
6- نغطي سطح الصينية بباقي البشاميل كله.
7- نضرب البيضة كويس، ونحط عليها فلفل أسود، وبعدين نحطها على الوش علشان يحمر.
8- توضع الصينية في فرن متوسط الحرارة، ونتابعها لغاية ما نتأكد من إن الوش أحمر.وممكن اضافة نوع من الجبن مثل المودزريلا فى البشاميل للى يحب.
وبالهنا والشفا عليكم.. وأتمنى إنها تعجبكم، أنا عارفة إني طوّلت عليكم والوصفة كبيرة.. بس بجد جامدة وجميلة أوي أتمنى إنكم تجرّبوها،[center]
dalia- مشرف
- عدد المساهمات : 96
تاريخ التسجيل : 16/11/2011
رد: صينية قرنبيط بالبشاميل
تسلم الايادى يا داليا
shery76- مشرف
- عدد المساهمات : 48
تاريخ التسجيل : 14/11/2011
رد: صينية قرنبيط بالبشاميل
اشكر مرورك الجميل شيرى واتمنى ان انفعكم بمشاركاتى واتمنى لقائك قريبا
dalia- مشرف
- عدد المساهمات : 96
تاريخ التسجيل : 16/11/2011
رد: صينية قرنبيط بالبشاميل
بجد تحفة وعن تجربة تسلم ايدك
انا اضفت عصير طماطم على العصاج
كمان ممكن تاخدى كمية من البشاميل وتقلبي فيها القرنبيط قبل وضعه فى القالب وتضعى طبقة صغيرة من الباشميل فى قاع القالب
وبالهنا والشفا
واااااااااو لذيذة جدا
انا اضفت عصير طماطم على العصاج
كمان ممكن تاخدى كمية من البشاميل وتقلبي فيها القرنبيط قبل وضعه فى القالب وتضعى طبقة صغيرة من الباشميل فى قاع القالب
وبالهنا والشفا
واااااااااو لذيذة جدا
رد: صينية قرنبيط بالبشاميل
شكرا مرورك يا هدى واضافتك الجميلة.......بس مش عارفة ليه الناس بتشوف الموضوع ومش بتعلق ولا يعنى الموضوع ما يستاهلش قوى كده او يمكن ماعجبتهمش الوصفة بس برده ممكن يقولو ده احنا بقينا فى عصر الحرية ولا ايه!!!!!
dalia- مشرف
- عدد المساهمات : 96
تاريخ التسجيل : 16/11/2011
رد: صينية قرنبيط بالبشاميل
لا ياداليا ممكن يكونو مرو ومش بيقولو رد كسل
ماتزعليش ان موجودة ومتابعة مساهماتك الجميلة والمفيدة
وتسلم ايدك وجزاك الله خيرا
ماتزعليش ان موجودة ومتابعة مساهماتك الجميلة والمفيدة
وتسلم ايدك وجزاك الله خيرا
رد: صينية قرنبيط بالبشاميل
لو بس تحطيلى emotion احسن من كدة
dalia- مشرف
- عدد المساهمات : 96
تاريخ التسجيل : 16/11/2011
رد: صينية قرنبيط بالبشاميل
جميل جدا ياداليا بس انا نفسى اعرف الطريق بتعتك ولا بتاعت هدى
عبيرمحمد- عدد المساهمات : 22
تاريخ التسجيل : 15/12/2011
دنيا أوريفليم :: نادى المرأة :: المطبخ :: اكلات رئيسية
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الإثنين 19 مارس 2012, 3:47 pm من طرف هدى
» برنامج ترحيب مارس 2012
الأربعاء 29 فبراير 2012, 8:14 am من طرف هدى
» مواقع تعليمية للاطفال
الإثنين 20 فبراير 2012, 8:45 am من طرف هدى
» احدث كنبات ركنيات 2012
الأحد 12 فبراير 2012, 9:08 pm من طرف mimi
» عرض عيد الحب
الأحد 12 فبراير 2012, 8:06 pm من طرف هدى
» انت فيــــــــــــــن ياداليا
الجمعة 10 فبراير 2012, 8:05 am من طرف هدى
» شياكة حتى فى البيت
الثلاثاء 07 فبراير 2012, 5:21 pm من طرف مملكة
» برنامج ترحيب فبراير 2012
الثلاثاء 07 فبراير 2012, 5:19 pm من طرف مملكة
» شرح لكتالوج فبراير
السبت 04 فبراير 2012, 5:20 pm من طرف هدى