بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
الممبار او العصبان
3 مشترك
دنيا أوريفليم :: نادى المرأة :: المطبخ :: اكلات رئيسية
صفحة 1 من اصل 1
الممبار او العصبان
[size=21]طريقة سهلة [/size]لعمل[size=21] الممبار بالصور
طبعا كلنا عارفين ان الممبار صعب شوية
[size=16]دي بقي طريقة سهلة وبسيطة [/size]
[size=16]يلا نشوف ازاي[/size]
هنعمل الممبار او الفوراغ من الاعماء بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل
لمدة ساعة وبعدين تدعكية بإديكي بالملح
الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرومه
وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توابل تفضليها على خلطه ((كيلوو نصف ممبار معها حوالى 2 كيلو ارز للي بيحب الحشو الوسط و2,5 كيلو ارز للي بيحب الحشو الكتير))
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف
طبعا ده جزء من الممبار
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله
ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماما من الماء مهمه الخطوه دى
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائد
وده شكله النهائى
وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
علشان التحمير
وبالهنا والعافية
منقول للامانة
[/size]طبعا كلنا عارفين ان الممبار صعب شوية
[size=16]دي بقي طريقة سهلة وبسيطة [/size]
[size=16]يلا نشوف ازاي[/size]
هنعمل الممبار او الفوراغ من الاعماء بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل
لمدة ساعة وبعدين تدعكية بإديكي بالملح
الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرومه
وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توابل تفضليها على خلطه ((كيلوو نصف ممبار معها حوالى 2 كيلو ارز للي بيحب الحشو الوسط و2,5 كيلو ارز للي بيحب الحشو الكتير))
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف
طبعا ده جزء من الممبار
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله
ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماما من الماء مهمه الخطوه دى
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائد
وده شكله النهائى
وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
علشان التحمير
وبالهنا والعافية
منقول للامانة
مملكة- عدد المساهمات : 21
تاريخ التسجيل : 27/10/2011
رد: الممبار او العصبان
تسلم ايدك جوعتينى بجد حلو قوى انا بحب العصبان الضانى اكتر
shery76- مشرف
- عدد المساهمات : 48
تاريخ التسجيل : 14/11/2011
رد: الممبار او العصبان
لو انتى بجد اللى عاملة الممبار ده انا اكيد هاجي اكله عندك مرة لان شكله تحفة
dalia- مشرف
- عدد المساهمات : 96
تاريخ التسجيل : 16/11/2011
دنيا أوريفليم :: نادى المرأة :: المطبخ :: اكلات رئيسية
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الإثنين 19 مارس 2012, 3:47 pm من طرف هدى
» برنامج ترحيب مارس 2012
الأربعاء 29 فبراير 2012, 8:14 am من طرف هدى
» مواقع تعليمية للاطفال
الإثنين 20 فبراير 2012, 8:45 am من طرف هدى
» احدث كنبات ركنيات 2012
الأحد 12 فبراير 2012, 9:08 pm من طرف mimi
» عرض عيد الحب
الأحد 12 فبراير 2012, 8:06 pm من طرف هدى
» انت فيــــــــــــــن ياداليا
الجمعة 10 فبراير 2012, 8:05 am من طرف هدى
» شياكة حتى فى البيت
الثلاثاء 07 فبراير 2012, 5:21 pm من طرف مملكة
» برنامج ترحيب فبراير 2012
الثلاثاء 07 فبراير 2012, 5:19 pm من طرف مملكة
» شرح لكتالوج فبراير
السبت 04 فبراير 2012, 5:20 pm من طرف هدى