دنيا أوريفليم
مرحبا بكم فى منتداكم دنيا أوريفليم متمنيين لكم قضاء وقتا مفيدا وسعيدا معنا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

دنيا أوريفليم
مرحبا بكم فى منتداكم دنيا أوريفليم متمنيين لكم قضاء وقتا مفيدا وسعيدا معنا
دنيا أوريفليم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

سحابة الكلمات الدلالية

المواضيع الأخيرة
» عرض عيد الام
الممبار او العصبان  I_icon_minitimeالإثنين 19 مارس 2012, 3:47 pm من طرف هدى

» برنامج ترحيب مارس 2012
الممبار او العصبان  I_icon_minitimeالأربعاء 29 فبراير 2012, 8:14 am من طرف هدى

»  مواقع تعليمية للاطفال
الممبار او العصبان  I_icon_minitimeالإثنين 20 فبراير 2012, 8:45 am من طرف هدى

» احدث كنبات ركنيات 2012
الممبار او العصبان  I_icon_minitimeالأحد 12 فبراير 2012, 9:08 pm من طرف mimi

» عرض عيد الحب
الممبار او العصبان  I_icon_minitimeالأحد 12 فبراير 2012, 8:06 pm من طرف هدى

» انت فيــــــــــــــن ياداليا
الممبار او العصبان  I_icon_minitimeالجمعة 10 فبراير 2012, 8:05 am من طرف هدى

» شياكة حتى فى البيت
الممبار او العصبان  I_icon_minitimeالثلاثاء 07 فبراير 2012, 5:21 pm من طرف مملكة

» برنامج ترحيب فبراير 2012
الممبار او العصبان  I_icon_minitimeالثلاثاء 07 فبراير 2012, 5:19 pm من طرف مملكة

» شرح لكتالوج فبراير
الممبار او العصبان  I_icon_minitimeالسبت 04 فبراير 2012, 5:20 pm من طرف هدى

أبريل 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

اليومية اليومية

التبادل الاعلاني

انشاء منتدى مجاني




الممبار او العصبان

3 مشترك

اذهب الى الأسفل

الممبار او العصبان  Empty الممبار او العصبان

مُساهمة من طرف مملكة الأربعاء 16 نوفمبر 2011, 12:59 pm

[size=21]طريقة سهلة [/size]لعمل[size=21] الممبار بالصور



طبعا كلنا عارفين ان الممبار صعب شوية

[size=16]دي بقي طريقة سهلة وبسيطة [/size]
[size=16]يلا نشوف ازاي[/size]


هنعمل الممبار او الفوراغ من الاعماء بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل

لمدة ساعة وبعدين تدعكية بإديكي بالملح



الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرومه



وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات



انما فى الممبار البقرى

خليط من الطماطم المسبكه او صلصه

بصل مقطع

شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر

ارز مصرى غير منقوع

طماطم مقطعه مكعبات صغيره

زيت

شطه+ملح+فلفل+اى توابل تفضليها على خلطه ((كيلوو نصف ممبار معها حوالى 2 كيلو ارز للي بيحب الحشو الوسط و2,5 كيلو ارز للي بيحب الحشو الكتير))



الممبار او العصبان  5



نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناسب

انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف





الممبار او العصبان  4



طبعا ده جزء من الممبار

نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح




نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع

نطلع الممبار من الحله

ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماما من الماء مهمه الخطوه دى



الممبار او العصبان  2



نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى

ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائد

وده شكله النهائى



الممبار او العصبان  2



وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل



الممبار او العصبان  1



علشان التحمير




وبالهنا والعافية

منقول للامانة

rendeer rendeer rendeer rendeer

[/size]
مملكة
مملكة

عدد المساهمات : 21
تاريخ التسجيل : 27/10/2011

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الممبار او العصبان  Empty رد: الممبار او العصبان

مُساهمة من طرف shery76 الأربعاء 16 نوفمبر 2011, 2:33 pm

تسلم ايدك جوعتينى بجد حلو قوى انا بحب العصبان الضانى اكتر
shery76
shery76
مشرف
مشرف

عدد المساهمات : 48
تاريخ التسجيل : 14/11/2011

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الممبار او العصبان  Empty رد: الممبار او العصبان

مُساهمة من طرف dalia الخميس 17 نوفمبر 2011, 2:47 pm

لو انتى بجد اللى عاملة الممبار ده انا اكيد هاجي اكله عندك مرة لان شكله تحفة
dalia
dalia
مشرف
مشرف

عدد المساهمات : 96
تاريخ التسجيل : 16/11/2011

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى