دنيا أوريفليم
مرحبا بكم فى منتداكم دنيا أوريفليم متمنيين لكم قضاء وقتا مفيدا وسعيدا معنا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

دنيا أوريفليم
مرحبا بكم فى منتداكم دنيا أوريفليم متمنيين لكم قضاء وقتا مفيدا وسعيدا معنا
دنيا أوريفليم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

سحابة الكلمات الدلالية

المواضيع الأخيرة
» عرض عيد الام
البيكاتا بصوص المشروم  I_icon_minitimeالإثنين 19 مارس 2012, 3:47 pm من طرف هدى

» برنامج ترحيب مارس 2012
البيكاتا بصوص المشروم  I_icon_minitimeالأربعاء 29 فبراير 2012, 8:14 am من طرف هدى

»  مواقع تعليمية للاطفال
البيكاتا بصوص المشروم  I_icon_minitimeالإثنين 20 فبراير 2012, 8:45 am من طرف هدى

» احدث كنبات ركنيات 2012
البيكاتا بصوص المشروم  I_icon_minitimeالأحد 12 فبراير 2012, 9:08 pm من طرف mimi

» عرض عيد الحب
البيكاتا بصوص المشروم  I_icon_minitimeالأحد 12 فبراير 2012, 8:06 pm من طرف هدى

» انت فيــــــــــــــن ياداليا
البيكاتا بصوص المشروم  I_icon_minitimeالجمعة 10 فبراير 2012, 8:05 am من طرف هدى

» شياكة حتى فى البيت
البيكاتا بصوص المشروم  I_icon_minitimeالثلاثاء 07 فبراير 2012, 5:21 pm من طرف مملكة

» برنامج ترحيب فبراير 2012
البيكاتا بصوص المشروم  I_icon_minitimeالثلاثاء 07 فبراير 2012, 5:19 pm من طرف مملكة

» شرح لكتالوج فبراير
البيكاتا بصوص المشروم  I_icon_minitimeالسبت 04 فبراير 2012, 5:20 pm من طرف هدى

أبريل 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

اليومية اليومية

التبادل الاعلاني

انشاء منتدى مجاني




البيكاتا بصوص المشروم

2 مشترك

اذهب الى الأسفل

البيكاتا بصوص المشروم  Empty البيكاتا بصوص المشروم

مُساهمة من طرف dalia الثلاثاء 13 ديسمبر 2011, 11:22 am

انهاردة انا اخترتلكم اكلة بحبها اوي
و هي البيكاتا بصوص الماشروم

او الفيلية بصوص المشروم
البيكاتا بصوص المشروم  Picatta%2520Mushroom1
ندخل بأه علي المقادير
نصف كيلو لحم فيلية

(عرق فيليه)

(و ممكن تمشي بلحم البوفتيك)


ماشروم مقطع

(معلب ولو طازة يكون احسن طبعا)


فريش كريم

(ديه بتاعة جهينة)
البيكاتا بصوص المشروم  N593375335_869068_3785
و في كمان عند جهينة كريمة طبخ
(الناس اللي بتعمل رجيم يستخدموا كريمة نباتي نفس الطعم و ارخص كمان)
بصل مبشور و عليه ملح و فلفل


شوية دقيق


2 ليمون

ربع كوب خل

(ممكن اقل )


زيت

الطريقة
نبدأ الاول في تتبيل الفيليه او البوفتيك بالبصل المبشور و الملح و الفلفل و اليمون والخل و نتركة علي الاقل نصف ساعة(طبعا يستحسن يقعد في التتبيلة اطول من كده)
نبدأ بأه في التسوية


نجيب طاسة كبيرة

و نحط فيها زيت

(يا دوب نغطي قعر الطاسة)
و نحط الفيليه في الدقيق من الجانبين(نعفره يعني بالدقيق)
و بعدين نحطه في الطاسة(طبعا الزيت يكون سخن)
بس بمجرد ما نبدأ في وضع الفيليه نهدي النار علشان اللحم يستوي من بره و من جوة ونعمل باقي كمية الفيليه بنفس الطريقة لحد ما نملي الطاسة
و نسيبها شوي

(نغطيها 2_3 دقائق)
و لما الوجه اللي في الزيت يصبح لونه بني نقلب علي الوجه الاخرو نسيبة نفس الفترة اللي فاتت
و لو لسة باقي فيليه تاني يبقي نشيل الكمية ديه في طبق جانبي و نعمل كده مع باقي الكمية لغاية ما كمية الفيليه تخلص,و بعد ما تنتهي الكمية؟
نرجع الفيلية كله تاني في الطاسة و نحط عليه الماشروم و نقلب حتي يغمق لون المشروم شوية (دقيقتين مثلا)و بعدين نزود شوية مية يا دوب نغطي الفيليه و المشروم و نسيبهم يغلو شوي علشان الدقيق اللي في اللحمة يفك و يعملي صوص غليظ و لما نتأكد ان اللحم استوي نحط الكريمة و نقلب, نحط لحد ما يصل للون اللي بتحبوه .
في ناس بتحب الصوص يكون غامق فتحط الكريمة قليلة
و اللي بيحب الصوص فاتح يكتر كريمة لحد ما يصل للون اللي عايزينه و نقلب كويس و نغطي و نسيبها تغلي شوي دقيقتين كمان
ملحوظة
لو عايزين الصوص يكون كتير كتري كمية الماية اللي حطيتيها بعد المشروم
طبعا بنقدم جنبها مكرونة او ارز ابيض مش لازم طبعا مكرونة اسباجيتي
طيب لو عايزين تعملوا مكرونة زي اللي فوق ديه نعملها ازاااااي؟
نسلق المكرونة بتاعتنا عاااادي في طاسة نحط ملعقتين زبده سخنين و نشوح فيهم شوية جزر مبشور ونطفي النار و نحط ورق كسبرة خضرا مقطع صغير خالص ونقلب كويس اوي و بعدين نحط المكرونة علي الخلطة ديه و نقلب
هتطلع زي المكرونة اللي في الصورة فوق بالضبط (المكرونة اللى فوق فيتوتشينى)
انا بأه بعد ما اللحم يستوي بشيل اللحم و احط المكرونة في الصوص و اقلب علشان المكرونة تشرب من الصوص و بعدين اقدم المكرونة بالصوص وعليها اللحم بشوية صوص صغيرين
ممكن طبعا بدل فيليه اللحم نحط فيليه فراخ........زي ده
البيكاتا بصوص المشروم  Chicken_piccata[center]
طبعا اللي في الصورة بصوص الليمون نفس الخطوات بالضبط بس ناخد بالنا ان الفراخ بتستوي اسرع من اللحم وبحط ربع كوب عصير ليمون بدل خطوة المشروم .وبس معلش بحب اكتبلكو التفاصيل Laughing Laughing Laughing
وان شاء الله اكون معاكو كل يوم بمواضيع ومشاركات جديدة ونافعة ولذيذة
dalia
dalia
مشرف
مشرف

عدد المساهمات : 96
تاريخ التسجيل : 16/11/2011

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

البيكاتا بصوص المشروم  Empty رد: البيكاتا بصوص المشروم

مُساهمة من طرف هدى الجمعة 16 ديسمبر 2011, 8:42 am

وصفة سهلة دى وصفة هايلة
جااااااارى التنفيذ
هدى
هدى

عدد المساهمات : 142
تاريخ التسجيل : 05/10/2011

https://doniaoriflame.ahlamountada.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى